Bestemmingen binnen- en buitenland

Bestemmingen binnen- en buitenland

Tanzania is zondemeer het beste safari land. De vele nationale parken stellen je in staat om Afrika’s meeste diersoorten te zien in het wild. Ook de vulkaan Kilimanjaro, de meren Victoria en Tanganyika en de Indische oceaan staan zeker op de lijst wanneer je Tanzania bezoekt.

Serengeti Migratie, Tanzania:

Hier tref je vrouwelijke gnoes en kalveren aan en mannetjes die vechten om de heerschappij. Je rijdt rond Ndutu om de trek te volgen terwijl je uitkijkt naar de grote katten zoals de cheeta en andere roofdieren. De trip brengt je ook naar de reusachtige Ngorongoro krater. Hier krijg je de kans om de Afrikaanse olifant en de neushoorn te zien. Het is een fantastische aangelegenheid om foto’s te maken terwijl je paardrijd of een van onze voetpaden betreed. Dagelijkse uitstapjes met de fotograaf Dirk zijn erg in trek.

Safari, Noord Tanzania:

Geniet van alle wilde hoogtepunten en prachtige locaties van het noorden van Tanzania via deze unieke klassieke safari. Al is deze reis een perfecte introductie voor de beginnende reiziger, valt deze safari ook erg in trek bij de meest ervaren ontdekker. Dit is voornamelijk te danken aan de vele wilde dieren die je aantreft en de ruwe omgeving met zijn vele stammen die je onderweg tegenkomt.

Het wilde westen van Tanzania:

Ontdek twee fantastische en verschillende nationale parken in het wilde westen van Tanzania en ga op zoek naar chimpansees in de bossen van Mahale. Deze reis is samengesteld om het verborgen park, Katavi te ontdekken. Katavi is rijk aan grote groene vlakten en veel roofdieren. Ook breng je een bezoek aan Mahale wat de beste plek in Afrika is om chimpansees in het wild te zien. Er is ook tijd om bij te komen aan de rustige kust van het Tanganyika meer.

Mexico is een land van diverse landschappen, prachtige wilde dieren en een rijke historie. De woestijn, de bergen, het regenwoud, prachtige stranden en blauwe zee zorgen er voor dat Mexico een onvergetelijke reisbestemming zal zijn.

De zee van Cortez, Mexico:

Deze reis, aan boord van de Mechudo catamaran, bestaat uit een zeil ervaring op de zee van Cortez. De reis volgt de migratie tocht van verschillende walvissen. Geniet van een relaxte en comfortabele week op zee met een kleine groep mede reizigers. Vaar door de poort van La Paz en geniet van de vele vissoorten waaronder de blauwe walvis, de walvishaai en de vele dolfijnen. Deze exclusieve reis bestaat uit uit verschillende activiteiten zoals snorkelen, trektochten, vogel -en walvis spotten. Elke activiteit wordt begeleid door een professionele gids aan boord.

Vlinders en walvissen, Mexico:

Ben getuige van twee exclusieve wonderen: honderden grijze walvissen die aankomen in de warme wateren van Baja. Ze zijn helemaal vanuit de noordelijke zeeën gekomen om hier samen te komen. Ook miljoenen vlinders die hier arriveren om heerlijk te overwinteren in het warme klimaat van Mexico. Je word ondergebracht in een eco kamp welke zich aan het strand van het San Ignacio meer bevind. Hier tref je een breed scala aan bio diversiteit aan welke in stand word gehouden door UNESCO. Samen met een gids kun je bootritten maken over dit meer waarin je een grote kans hebt om walvissen te zien. Na je vertrek uit Baja, word je per vliegtuig naar Zitacuaro gevolgen in de Michoacan provincie. Hier sta je versteld van de miljoenen vlinders die de lucht vullen met grote oranje wolken van klapperende vleugels. Hier rusten ze uit voor de winter na een 4000 kilometer lange migratie.

India is een prachtige mix tussen oud en nieuw en er zijn niet zoveel plaatsen op de wereld die de menselijke emoties zo beïnvloeden. De natuur is al een wonder op zich en vele kampeerplaatsen bevinden zich dan ook midden in de natuur reservaten. De ervaren gidsen kunnen je de mooiste verborgen plekken laten zien en natuurlijk de dieren die er in leven.

Tijgers, India:

Deze reis is speciaal samengesteld om je de kans te geven om tijgers te zien. Daarnaast kom je ook in contact met de prachtige cultuur en de vriendelijke plaatselijke bevolking. Tijdens een bezoek aan drie van de beste nationale parken in India, waarbij je een grote kans hebt om de Bengaalse tijger te zien, breng je ook een bezoek aan de beroemde bezienswaardigheden van dit land. Een bezoek aan de Taj Mahal, het Agra fort en het graf van Itmad-Ud-Daula, zijn allemaal bij deze reis inbegrepen.

Je reist via een auto, vliegtuigje en slaaptrein door dit prachtige land om alles te bezoeken. We beginnen in Pench waar je de luipaard, bison, beer en wellicht de tijger in het wild kunt zien. Vervolgens reis je naar het noorden, naar het nationale park van Kanha welke een huis biedt aan 22 zoogdiersoorten. Denk bijvoorbeeld aan herten, beren, apen en antilopen.

Roemenië ligt aan de Zwarte Zee en dient als een kruispunt tussen Europa en Centraal Azië. Het land beschikt over grote gebieden onaangetaste bossen welke een thuis bieden aan 60% van Europa’s bruine beren en 40% van Europa’s wolven. Ook zijn er meer dan 300 vogelsoorten te vinden.

Karpatische bosssen, Roemenië:

Spendeer een lang weekend tussen de bruine beren en andere dieren in het nationale park van Piatra Craiului, in de Karpatische bergen. Dit gebergte is maar liefst 1500 kilometer lang en strekt zich uit vanaf Tsjechie tot aan de Danoube rivier in Roemenië. Het hele gebied is bedekt met dichte bossen waarin bruine beren, wolven, lynxen en andere wilde dieren te vinden zijn.

Australië is een van de meest diverse landen van de wereld. Het is een mix tussen moerasgebied, regenwouden, stranden en woestijnen die onderdak bieden aan verschillende diersoorten. Denk maar eens aan de kangoeroe, koala, kookaburra en de bizarre cassowary.

Tablelands, het rif en regenwoud, Australië:

Geniet van een heerlijke cruise op het Great Barrier Reef en verblijf in het Daintree regenwoud waar je Queenland’s wilde dieren kunt zien vanuit de auto.

In het binnenland bezoek je de fascinerende Crater Lakes in het nationale park en onderweg zie je de Atherton Tablelands. Ook rijd je door de Mareeba moerassen om verschillende vogelsoorten en plaatselijke dieren te zien. Een uitstekende manier om het landschap met de auto te verkennen. Het hoogtepunt is de cruise die je voorstelt aan al het marine leven, de Great Barrier Reef en de luxe accommodatie aan boord.

Zuid Australië:

Ontdek het zuiden van Australië met de beste wildlife locaties. Je verblijft onderweg in twee luxueuze huizen: de Southern Ocean Lodge en de Arkaba Station. Deze bevinden zich beiden in een prachtige natuurlijke omgeving.

De reis begint op kangoeroe eiland, een thuisbasis voor de meeste Australische diersoorten. Hier kun je genieten van professionele excursies die je naar de mooiste plaatsen brengen. Je treft hier regelmatig kangoeroes, koala’s en een grote variatie vogelsoorten aan. Naast de diersoorten zijn er ook enkele natuurwonderen te zien zoals de Remarkable Rocks en de Admirals Arch. Een ware must voor de fotograaf.

De tweede helft van de reis bevind zich in de Flinders Ranges. Dit is de grootste bergketen in Australië. Hier kun je genieten van four-wheel-drive safari’s en wandeltochten met een gids. Op deze manier kun je zien dat de geologische en natuurlijke omgeving adembenemend is.

Costa Rica stelt je voor aan een enorme bio diversiteit in een geconserveerde natuurlijke omgeving. Deze leent zich uitstekend voor vogelliefhebbers en wandelaars. De hoogtepunten bestaan voornamelijk uit het observeren van het eieren leggen van schildpadden, de vele aapsoorten bezoeken in het wild en het spotten van de vele toekans en papegaaien.

Natuurlijke hoogtepunten, Costa Rica:

De diersoorten die je in het wild tegenkomt zijn ontzettend divers en er gaat geen moment voorbij zonder dat je een van deze regenwoud bezoekers tegenkomt.

Bezoek nestende schildpadden, apen, Costa Rica’s vele vogelsoorten en nog veel meer. Al deze dieren wonen in hun uiteenlopende leefgebieden zoals de prachtige stranden, meren en regenwouden. Ontdek het gebied te voet, per boot of hoog boven de boomtoppen via een luchtballon. Je komt op Costa Rica’s mooiste plaatsjes zoals: de waterweg in Tortuguero, het regenwoud van Monteverde, het droge bos van Rincon de la Vieja en de prachte witte stranden van Tamarindo.

Van kust tot kust, Costa Rica:

Ontdek de verschillende ecosystemen terwijl je van kust naar kust reist door dit prachtige land.

De Caraïbische kustlijn en de Pacifische kustlijn van Costa Rica verschillen enorm van elkaar. Ze tonen je een immens contrast via de wilde lage landen en de hoge bergen en vulkanen die zich in het binnenland bevinden. Je bezoekt enkele kleine nationale parken waar haast nog geen mens is geweest. Al deze nationale parken verschillen enorm van elkaar. Aan het einde van de binnenlandse reis word je beloond meet een verkoelend briesje van de Pacifische kust aan het strand van Tamarindo.

Familie avontuur, Costa Rica:

Dit familie pakket met al zijn leuke activiteiten is samengesteld om je een goede indruk te kunnen geven van de wilde diersoorten. Tevens bied deze reis je de tijd aan om te kunnen ontspannen bij het zwembad. De afstanden zijn klein zo dat elk gezinslid zich uitstekend kan vermaken.

Het pakket bestaat uit wandeltochten door het regenwoud, boot excursies en bezoeken aan nationale parken onder begeleiding van een gids. Je hebt ook veel vrije tijd zo dat je lekker kunt ontspannen met je familie. Alle hotels die je bezoekt zijn voorzien van een zwembad en kinder faciliteiten. Wil je een iets actievere vakantie? Bekijk dan de vele opties die er zijn. Zo kun je bijvoorbeeld rotsklimmen, wild water raften en mountain bikes huren.

Hoge Veluwe, Nederland:

Een bezoek aan de Hoge Veluwe is zeker de moeite waard. De entree plaatsen op elk van de drie ingangen bij Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo kunnen je voorzien van alle informatie en bijhorende kaarten. In het midden van het park is het informatiepunt een attractie op zich.Hier zie je interactieve voorstellingen van de flora en fauna in het park en de verschillende leefomgevingen van de dieren. In het park zijn er ook verschillende restaurants te vinden.

Het park beschikt over verschillende fietspaden en meer dan 40 kilometer lange voetpaden. Deze worden aangegeven door afstand paaltjes zo dat je niet verdwaald. Je kunt onderweg wilde zwijnen, herten en vossen tegenkomen en een bezoek brengen aan het Kroller-Muller museum.

Vooral fietsers zullen geïnteresseerd zijn in de Kampings die zich in Hoenderloo bevinden.

De duinen, Texel:

Dit bolwerk van duinen die de kustlijn van het eiland bepalen, zijn zeker een bezoek waard. Zout plateaus en de met gras begroeide duinen, bieden een thuisplaats aan voor verschillende vegetatie en bloemen. Het grootste gebied is rijk aan verschillende vogels en je mag deze gebieden dan ook enkel te voet betreden. Via het bezoekerscentrum in Ecomare kun je reserveringen plaatsen en gidsen treffen die bij onze organisatie zijn aangesloten.  Velen van hen vind je terug op Gratis gokkasten!

Toen een flinke storm in 1900 de dijken liet doorbreken, ontstond er een natuurlijk ecosysteem op Texel. Je kunt ook regelmatig zeehonden tegenkomen die op de kust aan het bijkomen zijn of liggen te zonnen. Een steenworp verder van het strand, ligt het bos De Dennen. Deze vind je tussen Den Hoorn en De Koog. Dit bos leent zich uitstekend voor lange wandelingen of fietstochten.